Painici cu lapte si chimen

de mihaelar63 in Piine, 28 Ian 2019 | 2579 vizualizari

 

 Se pare ca m-am indragostit de painica framantata si coapta acasa. Ce sa va spunde beneficiile ei ? Am ales sa adaug seminte de chimen care sunt benefice pentru digestie.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 200 gr faina neagra
  • 1 cubuley 20 grame drojdie proaspata
  • 1 pahar lapte [200 ml ]
  • 1 pahar apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri seminte chimen
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte si chimen:

  1. Drojdia proaspata se amesteca cu 100 ml apa calduta pana se desface. Puneti  zaharul si doua linguri de faina si amestecati . Lasati sa dospeasca jumatate de ora .
  2. Faina se pune intr-un bol incapator .
  3. Daca nu va place sa cerneti sau nu aveti sita , amestecati faina cu un tel obisnuit ca  sa se aereze .
  4. Se face o gropita in mijlocul fainii in care se pune dospitura , restul apei si a laptelui si sarea .
  5. Framntati 10-15 minute pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini .
  6. Puneti o laveta umeda sub vas cat framantati . Astfel vasul va avea stabilitate .
  7. Acoperiti vasul cu o folie de prospetime unsa cu ulei . Puneti vasul cu aluat sa dospeasca la loc caldut.
  8. Cam in jumatate de ora se dubleaza cantitatea de aluat prin dospire .
  9. Se aduga semintele de chimen si se framanta din nou ca sa se incorporeze .
  10. Pregatiti o tava captusita cu folie de copt .
  11. Se ia in palmele unse cu ulei cate putin aluat care se impatura, se ruleaza si apoi se alungeste ca niste mici cozonacei .
  12. Se pun painicile in tava si cu o foarfeca de bucatarie am facut mici crestaturi pe partea superioara .
  13. Cat timp pregatiti cuptorul painicile vor mai creste .
  14. Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Pe treapta inferioara puneti o tava cu apa care va forma aburi .
  15. Coceti painicile 30-40 minute pana devin rumene  [ asta veti observa voi in functie de cuptor ] .
  16. Se scot painicile din tava si se pun la racit pe un gratar de inox .

                                      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca nu va place sa cerneti sau nu aveti sita, amestecati faina cu un tel obisnuit ca sa se aereze.

2

Puneti o laveta umeda sub vas cat framantati. Astfel vasul va avea stabilitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin