Paleuri....si 4 ani alaturi de bucatarasi

de nadea68 in Dulciuri, 9 Feb 2017 | 6643 vizualizari

 

4 ani alaturi de bucatarasi frumosi si talentati !!!! (reteta de la Iuliana Florentina  Avram)

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • praf de sare
  • zahar vanilat
  • 200 g ciocolata menaj
  • ciocolata amaruie
  • crema
  • decor
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri....si 4 ani alaturi de bucatarasi:

Pregatim cojile.

Intr-un bol, frecam cu un tel, untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.

Adaugam cate un ou pe rand. Amestecam bine dupa fiecare ou, pana se incorporeaza bine.

La sfarsit, adaugam faina si omogenizam cu o spatula de lemn.

Aluatul obtinut il punem intr-un sac a poche si formam mici gramajoare, intr- o tava acoperita cu hartie de copt.

Se baga la cuptor 180° C, cam 10-12 minute.

Intre timp, facem crema. Topim ciocolata cu untul si adaugam nucile macinate.

Scoatem cojile din cuptor, lasam la racit.

Ies cam 100 de coji. Cautam perechea la fiecare si le lipim cu crema. 

Decoram cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

se poate folosi si crema facuta din smantana si ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri....si 4 ani alaturi de bucatarasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

10.02.2017, 17:57

Rocsi 1

10.02.2017, 20:34

Sunt niste prajiturele absolut delicioase! La multi ani frumosi!

nadea68 1

11.02.2017, 14:13

Multumesc di suflet

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata