Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone

de diaconta in Prajituri, 3 Feb 2013 | 12308 vizualizari

 

Demult îmi rămăsese gândul la pandişpanul perfect al Licuţei Marin.A venit timpul să mă conving că aşa este.Si cum primisem nişte şerbet de ciocolată,am găsit şi o frişcă naturală care mi-a satisfăcut gustul,am socotit tocmai potrivit sa le combin cu nişte mascarpone.Eu zic că a ieşit ceva foarte gustos,dar la ornat cred că obosisem şi nu am reuşit ceea ce am vrut.
Pentru şerbet promit să revin cu reţeta.
Va spun doar ca blatul a fost deosebit de pufos ,iar crema foarte lejera si gustoasa.Dar deja ma cam laud,da’ daca am cu ce…….:))))) Si sa nu ziceti de dieta,ca aia numai’ de Luni se începe.

 

INGREDIENTE

Pentru pandişpan:
  • 6 oua
  • 260 g zahar
  • 230 g faina
  • 6 linguri ulei
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja si zeama de lamâie
Pentru crema:
  • 250 g crema mascarpone
  • 350 ml frisca naturala
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 g şerbet de ciocolata
Pentru ornat:
  • 150 g frisca naturala
  • şerbet de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone:

Am pregatit mai întâi pandişpanul.

Am separat ouale(albusul de galbenus a se intelege):)))))

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat zaharul pe rând si am mixat în continuare,cam 20 de minute va dura etapa aceasta.Am pus si aromele si zeama de lamâie.

Dupa aceasta etapa vom lucra doar cu lingura.

Am adaugat cate doua linguri de ulei,amestecând usor cu miscari de jos in sus pentru ca spuma sa nu se lase.

Apoi am pus galbenusurile si am amestecat la fel.

La final am pus faina si am încorporat-o usor.

Am pus compozitia într-o tava tapatata cu hartie de copt(20x30 cm) si am pus în cuptorul preâncalzit.

Am lasat focul mic si l-am copt 35 de minute.

Verificati cu o scobitoare când este copt .

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor,apoi l-am taiat in doua pe orizontala.

Am mixat frisca cu o lingura de zahar pudra.

Daca este cazul puteti pune si întaritor de frisca.

Eu nu am pus.

Pentru crema am mixat mascarponele cu serbetul de ciocolata,apoi am adaugat frisca.

Am amestecat usor.

Am pus crema între cele doua blaturi obtinute.Am pastrat putina crema pentru decor.

Deasupra am ornat cu frisca ,crema si serbet de ciocolata.

De preferinta se portioneaza dupa ce a stat la rece,dar parca-i dupa preferinte când pofta te înghionteste?

M-am inspirat de aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu frişcă ,şerbet de ciocolată şi mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Miha 1

04.02.2013, 22:05

Eu incep dieta de lunea cealalta

diaconta 1

04.02.2013, 22:19

Miha la care dieta te bagi fata draga?
stai asa ca mai avem nevoie de tine

Valclaudia 1

18.02.2014, 17:44

Stai sa-mi cer eu portia mea din prajitura asta de-un an..... Sper ca mi-ai pastrat-o!........

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post