Va propun o noua înghețată cu sirop de menta de casă, cu fistic de data aceasta si cu fructe de padure.
O combinatie racoritoare si delicioasa ....
pentru 500 g de înghețată :
Un video de la reteta aici
Mixam smantana intai usor, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.
Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta - reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.
Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.
Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.
Cand raman inca 10 minute, adaugati fisticul.
Puneti la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.
Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati fisticul prajit, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.
Eu am servit-o cu fructe de padure....puneti peste fructele de padure zaharul vanilat o jumatate de ora inainte de a servi inghetata, amestecati.
Decorati inghetata in momentul servirii.
Vezi alte retete de inghetata: aici Pofta Buna !!!!
1
dacă nu aveți sorbetiera puneti direct intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.