Pariziene

de Nadyne in Dulciuri, 15 Oct 2016 | 4347 vizualizari

 

 Moi, pufoase, aromate, dispar rapid din farfurie...

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 400-450 ml lapte
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 linguri cu miere
  • 100 g unt
  • 1 galbenus ou+2 linguri lapte pentru uns
  • gem, Nutella, mere, crema de vanilie, branza dulce (umplutura poate varia, in functie de preferinte)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene:

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul, zaharul vanilinat, mierea, untul moale, taiat cubulete, faina si ultima, drojdia.

Incepem framantarea, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nelipicios, nu foarte vartos.

Lasam la dospit 1h si 30', acoperit, in loc cald.

Luam apoi, cate o bucatica de aluat si ii dam forma dreptunghiulara. O impartim imaginar in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa in chidem, cealalta jumatate o taiem fasii si formam pariziana.

Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cam 15-20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul de ou batut si diluat cu lapte.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]