Parjoale moldovenesti

de alilianaa in Porc, 9 Iun 2014 | 5554 vizualizari

 

Serios...o bunatate. Imi plac mai mult decat chiftelele obisnuite. Declarat!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec ( vita si porc)
  • un morcov
  • 3 fire ceapa verde
  • un fir usturoi verde
  • miez de paine ( de la 2-3 felii)
  • o lingurita faina de hrisca
  • o legatura de marar
  • o legatura patrunjel
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • 5-6 linguri faina de hrisca ( pentru tapetat parjoale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti:

Carnea am pus-o intr-un bol. Verdeturile le-am curatat si le-am tocat marunt si le-am pus peste carne. Morcovul curatat si razuit pe ochiurile mici ale acesteia, a fost si el pus peste carne. Am mai adaugat sare, piper, o lingurita de faina hrisca. Am mai pus miez de paine inmuiat in apa ( e foarte bine daca se inmoaie si in lapte dulce), am pus doua oua si am amestecat bine pana la omogenizare completa. Am lasat compozitia pret de 5 minute sa se odihneasca. Intr-o farfurie am pus 5-6 linguri de hrisca. Tigaia cu ulei se pune pe foc si lasam sa se incinga, timp in care formam parjoale cu mana umeda si le tavalim prin faina. Cand uleiul este incins bine adaugam si parjoalele.

Cand sunt gata pe o parte, le intoarcem. Cand sunt gata le scoatem pe servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]