Pasca umpluta cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 27556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g aluat de cozonac
  • Umplutura:
  • 150 g cacao neagra
  • 150 g zahar
  • 30 g amidon
  • 8 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 30 ml lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri (pline ochi) smantana groasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca umpluta cu ciocolata:

Pentru baza am folosit o parte din aluatul ce l-am facut pentru cozonacul moldovenesc.

Umplutura:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cacaoa, laptele si amidonul. Dupa ce s-a omogenizat totul se pune vasul la foc mic (sau la baine marine) si se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. Se lasa putin la racit, apoi se adauga untul moale si smantana.

Intr-o tava detasabila (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura. Se toarna umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de 1 ora, pana umplutura incepe sa capete consistenta.

Se lasa la racit in forma, se scoate inelul detasabil si se orneaza dupa preferinta.

Eu am folosit oua de ciocolata. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca umpluta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

1981 1

11.04.2012, 17:33

merge si la umplutura de cozonac?

Miha 1

11.04.2012, 18:33

Nu. Compozitia este lichida inainte de a o baga la cuptor.

marianascarlat 1

01.05.2013, 23:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci