Pasta de gogosari

de simona72 in Conserve, 12 Sep 2013 | 9222 vizualizari

 

Este conserva care o fac in fiecare toamna pt mancaruri...nu-mi lipseste niciodata...reteta o am de la mama, se face foarte repede si este buna la orice mancarica. Eu o folosesc foarte des la ciorbe si mancaruri scazute gen tocanite.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 3-4 linguri sare
  • 100 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari:

Gogosarii se spala, se curata de cotoare si se dau prin robotul de bucatarie sau masina de tocat. Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se adauga gogosarii trecuti prin robot. Se lasa la fiert pana scade zeama care au lasat-o si se mai ingroasa. In aproximativ 40-50 minute este gata. Se adauga sarea, pasta trebuie sa fie putin sarata, dar nu foarte tare. Puneti in borcane sterilizate, pe care le tineti la cald, acoperite cu o patura pana a doua zi. Se pun borcanele in camara si se consuma in timpul iernii si nu numai... 

TIPS-URI

1

avand in vedere ca pasta este destul de zemoasa la inceput nu este necesar sa amestecati f des, doar spre final sa fiti atenti

2

nu am folosit niciodata conservant, doar putina sare in plus si a stat peste iarna fara probleme

3

neaparat borcanele sterilizate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari