Pasta de leurda

de lia maria in Sosuri, 15 Apr 2011 | 9818 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul acestei trufandale de primavera, numita LEURDA si pentru ca destul de aproape de noi, exista o padure cu un loc minunat in care creste nestingherita, aceasta planta atat de benefica pt sanatate, sotul meu mi-a cules o plasa zdravana cu frunzulite una si una. Deci avand materie prima din belsug si cunoscand-ui calitatile, am inceput sa ma documentez cam cum pot s-o pregatesc. Am tot citit pe net si am vazut tot felul de preparate cu leurda, mi-a placut “Pesto misto” a lui RaduP, dar eu am facut o combinatie proprie care la final s-a dovedit a fi mai mult decat delicioasa…

 

INGREDIENTE

  • 200g leurda
  • 200ml ulei de masline
  • 100g cascaval ras
  • 100g seminte de floarea soarelui
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire menta proaspata
  • 2 fire leustean proaspat
  • Cateva frunzulite de salvie proaspata
  • Frunze prospete de patrunjel
  • ½ lingurita cimbru uscat (asta pt ca nu am avut proaspat)
  • ½ lingurita oregano uscat
  • Sare
  • piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de leurda:

Spalam foarte bine toate frunzele, le rupem in doua si le punem in robot. Adaugam ardeiul iute curatat de seminte si maruntim totul.

Ca sa optin o  pasta, am transferat verdeturile in blender, am adaugat cascavalul, restul mirodeniilor si semintele si am pornit blenderul. Am adaugat uleiul incet in fir pana s-a format pasta si am asezonat.

Am pus pasta pe o folie, am rulat-o si o pastrez la frigider.

Este delicioasa si se poate servi simpla pe crutoane de paine sau in diferite combinatii…

Urmeaza… cateva retete la care am folosit aceasta minunata si deosebita pasta de leurda si pe care vi-o recomand cu mare drag.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

16.04.2011, 14:43

Uite ca la asa ceva nu m-am gandit....arata verde si bun pe gustul meu

Criss 1

03.05.2011, 10:10

Arata foarte bine. Nu stiam cum arata leurda.

adry88 1

13.05.2011, 21:06

trebuie sa fie buna cred k nu am incerkt niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]