Pastai cu usturoi

de xana in Mancaruri de legume, 6 Noi 2017 | 5047 vizualizari

 

Pe cat de simple sunt de pregatit, pe atat de bune. Imi aduc aminte de copilarie, cand abia asteptam sa le culeg iar bunica sa le pregateasca.

 

INGREDIENTE

  • cca 400 gr de fasole pastai
  • 1/2 de ceapa
  • 1 bucata mica de bacon
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu usturoi:

Taiem ceapa marunt, iar baconul in cubulete si le punem la calit intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei de masline.

Cand ceapa devine translucida, adaugam pastaile curatate de varfuri si spalate, 150 ml de apa si sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic cca 30 de minute para scade apa, iar pastaile sunt moi.

Strivim usturoiul si il frecam cu o lingura de ulei de masline, apoi il adaugam pastailor, amestecam si luam oala e pe foc.

 

TIPS-URI

1

Pastaile gatite astfel vor fi mult mai delicioase decat atunci cand sunt fierte separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu usturoi