Paste cu sos alb

de deea2686 in Fusilli, 20 Oct 2014 | 12682 vizualizari

 

Nu sunt o amatoare de paste dar acestea le fac mai des decit altele.Mie imi plac pentru ca sunt cu sos alb si nu cu sos rosu din bulion.Ingredientul principal este cirnatul numit ,,salcice'' in Italia(are usturoi ,carne tocata de porc+condimente) dar se pot face si cu carne tocata de porc.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fusilli
  • 4 carnati tip "salcice" (sau 250 gr carne tocata de porc)
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei masline
  • 4-5 ciuperci
  • un pic delikat
  • 2 linguri smantana
  • busuioc
  • 1 cescuta vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos alb:

Pui o tigaie cu 1 lingura de ulei la incins si apoi pui usturoiul tocat marunt. Calesti pentru 2 minute. Adaugi ciupercile taiate felii si vinul si lasi pe foc vreo 20 de minute.

In acest timp pui pastele la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le scurgi, le clatesti cu apa rece si le lasi deoparte. In tigaie adaugi si carnatii sau carnea tocata si mai lasi 20 de minute sa fiarba. Cand e fiarta carnea adaugam smantana, piperul, sarea, delikatul, busuiocul si amestecam bine.

Le mai lasam putin pt a se amesteca aromele apoi rasturnam pastele fierte peste ciuperci si amestecam. Se servesc cu vin alb. :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste ''Alfredo''