Paste cu sos de rosii si ton

de Corinuta in Paste, 28 Aug 2010 | 8646 vizualizari

 

Dupa reteta lui Jamie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 2 conserve de ton
  • 5 rosii mari coapte
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 ardei iuti
  • 1-2 lamai
  • 1 legatura busuioc
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • sare,piper macinat
  • parmezan razuit
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii si ton:

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se rup frunzele de busuioc si se toaca tulpinile. Se spala si se toaca ardeii iuti. Se oparesc putin rosiile, se decojesc si se toaca cubulete. Se desfac conservele si se scurg de ulei. Daca tonul e intreg, se faramiteaza.

Se incalzesc 1-2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, se pun la calit ceapa, ardeii iuti, scortisoara si tulpinile de busuioc tocate. Se prajesc aprox. 5 minute pana cand ceapa se inmoaie, apoi se adauga rosiile si sucul de la rosii, tonul si un praf de sare. Se fierb aprox. 20 de minute, se gusta si se condimenteaza daca este nevoie.

Intre timp se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform cu instructiunile de pe ambalaj. Se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Se scurg pastele si se amesteca cu sosul de rosii si ton, frunzele de busuioc rupte bucati mai mari, zeama si sucul de lamaie si parmezanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii si ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]