Paste cu ton si ciuperci gratinate la cuptor

de cristeena20 in Paste, 2 Iul 2014 | 9108 vizualizari

 

Cum imi place tare mult tonul am incercat varianta asta de paste si a iesit super buna. Simplu si ieftin.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de paste fusili
  • 2 cutii de ton in ulei
  • 1 ceapa mica
  • 1 cutie mica de ciuperci feliate
  • 1-2 crenvusti
  • ulei de masline, sare, piper alb
  • 2 catei de usturoi
  • nucsoara
  • parmezan ras
  • 1 smantana de gatit (dulce)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si ciuperci gratinate la cuptor:

Punem pastele la fiert in apa cu sare.

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt pana devine moale si sticloasa. Adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt si adaugam ciupercile din conserva scurse. LAsam putin la foc mediu si apoi adaugam crenvustii taiati felii. Amestecam, adaugam sare, piper alb si la final adaugam tonul din conserva, nu foarte faramitat. Putem adauga din uleiul din cutie daca maie  nevoie. 

Pastele fierte le scurgem si le aduagam in tigaie la ton. Saltam ingredientele si turnam totul intr.un vas termorezistent. Turnam smantana lichida si amestecam putin sa se itnrepatrunda printre paste . Razuim putina nucsoara deasupra si apoi razuim parmezan.

Dam la cuptorul incins pana se rumenesc usor deasupra.

TIPS-URI

1

puteti inlocui crenvustii cu bacon cubulete. Eu nu am avut si am inlocuit cu crenvusti, dar au iesit bune si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si ciuperci gratinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]