Pastitio

de ionela2682 in Porc, 26 Oct 2011 | 15130 vizualizari

 

Pastitio este un preparat greces un fel fel de Lasagna a italienilor.....de retinut si preparat de cate ori aveti ocazia ..este super delicioasa ...am preparat-o dupa gustul meu

 

INGREDIENTE

  • Pt sos bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 2 lg amidon
  • 2 linguri unt
  • sare.
  • piper alb
  • Compozitia de carne;
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • sare,piper,putina boia dulce
  • Vom mai avea nevoie de:
  • 500 g macaroane
  • 3-4 rosii feliate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitio:

-Incepem prin a pune la fiert o oala cu apa si sare

-fierbem pastele /macaroanele conform indicatiilor de pe ambalaj

-tocam marunt ceapa,o punem la calit in putin ulei,

-in momentul in care a devenit sticloasa se adauga carnea tocata ,se tine pana  se rumeneste putin carnea si scade zeama ,saram ,piperam ,adaugam putina boia dulce -in continuare preparam sosul  Bechamel:

-peste untul pus intr-un vas la topit adaugam faina,amesteca, bine si tinem cateva secunde

-in momentul acesta incepem sa adaugam in fir subtire laptele,amestecand continuu cu un tel ( recomandat a se turna si amesteca in acelas timp)

-tinem pe foc pana se ingroasa putin, adaugam piper alb si putina sare

-avand toate acestea pregatite incepem asamblarea:

-ungem cu unt/ulei o tava(30/20 cm) si presaram putin pesmet

-adaugam un strat 1/2 din pastele fierte si scurse,adaugam 1/2 din cantitatea de sos,adaugam si nivelem carnea calita,asezam cateva felii de rosii,adaugam  cealalta 1/2 din paste iar deasupra turnam si restul de sos.

-dam la cuptor pana se rumeneste frumos,aprox 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

27.10.2011, 09:06

bun bun

alice_ciobanu 1

27.10.2011, 16:08

super!!
ionela ti-ai schimbat adresa blogului? ca nu-mi mare apare feedul de la tine...

Cris2711 1

04.11.2011, 23:57

ce am gasit eu aici la asa ora tarzie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]