Pastrav si salau la cuptor

de mihaelar63 in Pastrav, 25 Ian 2016 | 15015 vizualizari

 

Pestele nu lipseste din congelatorul meu. Nu scap ocazia sa ma aprovizionez de cate ori gasesc un peste de calitate. prietenii, rudele ce vin in vizita stiu ca la mine pot servi un peste bun. De aceasta data am pus la cuptor pastrav si o bucata de salau.

 

INGREDIENTE

  • 6 pastravi [ 250-300 g / buc. ] -curatati
  • 600 g salau curatat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • 1 linguta sare Himalaya
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 6 catei usturoi pisati
  • 6 linguri ulei de susan
  • 6 crengute cimbru proaspat
  • 150 g unt
  • 2 pahare bere
  • 2 lamai
  • patrunjel verde
  • ridichi rosii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav si salau la cuptor:

  1. Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute.
  2. Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi.
  3. Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora.
  4. Asezati pestii intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
  5. In fiecare pastrav se pune cate o crenguta de cimbru proaspat si o bucatica de unt.
  6. Se toarna berea in tava.
  7. Se introduce tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptorul incalzit timp de 15 minute.
  8. Se scoate folia si se lasa  sa se rumeneasca pestii inca 15-20 minute.
  9. Serviti  pestele asezat estetic pe un platou  decorat cu lamaie, patrunjel verde si ridichi rosii.
  10. Ca si garnitura am avut legume sotate.
  11. Bieinteles langa peste trebuie si un pahar de vin alb bun.
  12.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cimbrul este un condiment foarte potrivit pentru pastrav.

2

Pastravul are o carne mai uscata, folosind unt ii dati savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav si salau la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

27.01.2016, 21:51

Catalina asa copt si rumen imi place mult !!!

miki_a 1

28.01.2016, 11:43

Arata demential de bineeee! M-as muta si eu la tine : peste, ciorbite, vanat....toate, care mai de care delicioase in felul lor!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor