Păstrăv simplu la cuptor (en papillote)

de miki_a in Pastrav, 18 Sep 2015 | 6537 vizualizari

 

O reţetă perfectă pentru cina de acasă! Se face repede, peştele iese delicat, gustos, sănătos, iar mirosul rămăne în hârtia de copt!

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi;
  • 2 linguriţe cu ulei de măsline;
  • 1 linguriţă cu sare;
  • piper (opţional);
  • felii de lămâie (lime);
  • hârtie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv simplu la cuptor (en papillote):

Curăţăm peştii de intestine (dacă doriţi, în această fază le puteţi îndepărta capurile), îi spălăm foarte bine cu apă rece şi îi lăsăm la scurs pe şervete de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces.

Pregătim hărtiile de copt ce urmează a fi folosite pentru învelirea peştelui (atenţie la dimensiuni, hârtia trebuie să fie destul de mare pentru a putea împacheta peştii, plus că mai trebuie câţiva cm pentru margini).

După ce apa în exces a fost eliminată, ungem peştii cu ulei (într-un strat extrem de fin) şi îi presurăm cu sare (interior şi exterior) şi piper (opţional). Această operaţiune o putem face pe hărtia de copt ce urmează a fi folosită.

Împachetăm peştii, împăturim marginile şi îl punem în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. La jumătatea timpului îl întoarcem.

Servim cât este cald cu mămăliguţă, mujdei, legume coapte, lămâie etc. 

TIPS-URI

1

În funcţie de greutatea păstrăvului, timpul de coacere poate varia! 30 de minute este suficient pentru un păstrăv de 250-300 de gr.

2

Săraţi peştii după gustul personal.

3

Nu folosiţi hârtie de copt siliconată sau bucaţi mici. Hărtia trebuie să fie suficientă pentru a înveli peştii şi a putea împacheta şi marginile.

4

Marginile de hârtie pot fi sigilate cu agrafe de birou (să fie doar din fier,făra înveliş de plastic) sau cu scobitori.

5

Atenţie la abur şi lichid cănd desfaceţi hârtia, să nu vă opăriţi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv simplu la cuptor (en papillote)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Corinuta 1

20.09.2015, 12:08

Excelenta mancarica!

Gicuta 1

21.09.2015, 09:09

Simplu si tare bun!

miki_a 1

21.09.2015, 14:31

Multumesc mult! A fost foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat la cuptor