Pate de casa, cu ciuperci

de laura_n in Ficat, 15 Apr 2015 | 6205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ficatei proaspeti de pui
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei rosu lung
  • 1 ceapa alba mare
  • 300 gr ciuperci
  • ulei de masline
  • 3-4 rosii uscate
  • capere
  • sare
  • piper alb
  • 100 g unt
  • piper cu lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 praf nucsoara macinata
  • 1 cana apa
  • fir de rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, cu ciuperci:

Curatam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate.

Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc.

Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama. Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine.

Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot.

Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate alcoolizat