Pateuri cu castane si singerete

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2016 | 3253 vizualizari

 

Singerete fac si francezii - boudin si englezii - black pudding (face parte din micul dejun traditional).
Va propun o reteta de pateuri cu castane si singerete francez (boudin cu mere).... ce arome si parfumuri, miroase bine în bucătăria mea.
Pentru forma pateurilor am folosit presa Tupperware "Tourtelette Party".

 

INGREDIENTE

pentru 10 pateuri:

  • 210 g de castane bio cojite
  • 300 g de singerete de casa (boudin cu mere)
  • 2 cepe mici
  • 1/2 praz
  • 100 g de bacon afumat
  • 2 aluaturi de foietaj
  • 2 linguri ulei
  • 1 galbenus de ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu castane si singerete:

Se taie ceapa si prazul foarte fin și se prăjesc într- o tigaie cu un pic de ulei impreuna cu bucatelele de bacon până cand sunt usor rumenite . Se adauga castanele taiate in 2/4 și se amestecă bine.

Se indeparteaza pielea si se taie singeretele in felii subtiti.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Măriti foaia rotunda de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou.

Cu partea formei cu o stea, se taie 4 cercuri de aluat, apoi cu cealalta parte fără stea, se taie alte 4 cercuri de aluat.

Cu resturile de aluat am reușit să fac inca 2 cercuri (unul cu stea și unul fără). 

Repetati operatia cu a 2-a foaie de aluat.

Așezați cercul plin pe presa Tupperware, închideți-o ușor până când aluatul este un pic marcat pe margini.

Deschideți, adaugati in centru felii de sangerete si umplutura cu castane preparata. 

Umeziti marginea cu apa. Puneti deasupra cercul cu o gaura in forma de stea si inchideți presa pentru a obține o turta pateu bine împăturita.

Faceti același lucru pentru toate turtele. Dati turtele la rece 10-15 minute- aluatul se va suda mai bine. 

Puneti turtele pe hartie de copt si se ung cu galbenusul de ou.

Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute.

Se servesc calde cu o salata verde....

TIPS-URI

1

Dati turtele pregatite inainte de coacere la rece 10-15 minute- aluatul se va suda mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu castane si singerete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ochiuri in cuib de cartofi