O premiera pentru mine acest dovlecel. L-am cules proaspat direct de la o ferma.
Un fruct delicios si etonant..
Denumire lui populara este: dovleac, patison, tartacuta stelata.
Patisonul galben, pentru umplut sau copt are un gust asemanator cu anghinarea.
Fructele se recolteaza cat sunt tinere, fiind mai gustosi si cu mai putine seminte.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/patison-dovlecel-steluta-umplut.html
Dovleceii se pun la fiert intregi într-un vas mare plin cu apă clocotită cu un pic de sare.
Se fierb timp de 15 minute (se verifica fierberea lor cu o lama de cuțit).
Se scot și se lasa sa se raceasca.
Se taie capacul și se scot semințele. Cu o lingura se colecteaza cat mai mult din pulpa cu grija.
Pulpa colectata se toaca marunt si se rezerva.
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.
Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Se pun la prajit în uleiul de masline, apoi se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata.
Se amestecă bine pentru a avea o compoziție uniformă.
Puneti boia de ardei, pulpa rezervata, sare și piper.
Se adaugă pasta de tomate, 10 cl de apă și se amestecă. Gatiti la foc potrivit timp de 10 minute.
Umpleti dovleceii steluta cu umplutura, acoperitii cu capacurile și se dau la cuptor timp de 40 de minute.
Mi-a ramas un pic de umplutura si am umplut si un mic dovlecel rotund verde.
15 minute înainte de a-i scoate din cuptor, se pune un pic de brânză rasa deasupra.
Serviti-i fierbinti.