Pentru că este încă luna lui Mărţişor m-am gândit să vă aduc un desert în culorile alb şi roşu, un desert deosebit de bun dar care este cam certat cu prietena noastră dieta.
Un răsfăţ total. Dar eu zic în felul următor: merită să-l încercaţi din când în când, chiar dacă dupa aceea se cere cel puţin o porţie dubla de mişcare.
Pavlova este un desert pretenţios şi am avut curajul să încerc din nou după ce, în sfârşit mi-au ieşit bezelele. Mare provocare a fost pentru mine.
Singura nemulţumire a fost faptul că s-a lipit puţin de hârtia de copt. Cele în varianta mini, au fost în regula.
Cred că data viitoare voi face doar mini pavlova,aşa le voi putea pune umplutura doar atunci când se servesc.
Si pentru că mă obsedau nişte pere poşate,m-am gândit să le combin cu Pavlova şi o cremă de vanilie.
Mie mi-a placut foarte mult combinaţia aceasta de bezea crocantă la exterior, uşor gumata la interior, crema răcoroasă de vanilie şi perele suculente îmbibate în sosul de vin.
Sper că acest desert va fi şi pe placul vostru.
Ingrediente bezea:
Ingrediente crema de vanilie:
Ingrediente pere poşate:
Am pregatit mai întâi bezeaua.
Albusurile le-am pus într-un vas curat si degresat,am pus un praf de sare si am început sa le mixez,la început la viteza mica, apoi marind viteza.
Când spuma a devenit ferma,am început sa adaug câte doua linguri de zahar, mixând bine pâna ce zaharul s-a topit.
Am adaugat zeama de lamâie si amidonul. Am mai mixat foarte putin.
Pe o hârtie de copt, am desenat un cerc cu diametrul de 20 cm si doua mai mici,am pus hârtia în tava,cu partea desenata în jos,am presarat putin amidon,apoi am pus bezeaua cu ajutorul unui poş.
Am înfiebântat cuptorul la 200 de grade, apoi l-am redus la 100 de grade.
Am pus tava la cuptor pentru o ora si jumatate.
Este gata când este uscata la suprafata si “suna a gol”daca batem în ea.
Am lasat-o apoi sa se raceasca în cuptor.
Dupa ce s-au racit, le-am desprins de hârtie si le-am asezat pe un platou.
Cea mare mi s-a lipit putin si de aceea s-a crapat când am mutat-o.
Am pregatit apoi crema de vanilie.
Am mixat ouale cu zaharul,apoi am adaugat amidonul.
Am pus laptele pe foc, când s-a încalzit, l-am turnat încet peste amestecul de oua, apoi am transferat amestecul iar în vas si l-am pus la foc mic.
Din acest moment va trebui amestecat tot timpul pentru ca se va îngrosa destul de repede. Am adaugat vanilia si zeama de lamâie, am pus o folie direct peste crema si am lasat-o sa se raceasca complet.
Am mixat-o apoi adaugând treptat frisca pâna la consistent dorita.
Am obtinut astfel o crema foarte aerata.
Pentru perele poşate am procedat în felul urmator:
Am curatat perele, lasându-le coditele. O para am lasat-o întreaga, celelalte le-am taiat în doua si le-am scos cotorul.
Am pus vinul cu zaharul si scorţişoara la fiert. Când a început sa fiarba, am pus perele, având grija sa fie acoperite cu vin.
Le-am mai întors din când în când si le-am lasat sa fiarba 40 de minute.
Le-am lasat în vin pâna ce s-au racit, apoi le-am scurs si le-am tamponat usor cu un prosop de hârtie.
Am mai avut o para pe care am taiat-o felii subtiri, pe care le-am uscat în cuptor.
Jumatate din vinul în care au fiert perele, l-am pus iarasi sa fiarba pâna a scazut la jumatate, obtinând un sos foarte gros asemanator unui jeleu.
Peste bezea am pus crema de vanilie, perele poşate si sosul.
Se serveste imediat pentru ca bezeaua se va înmuia de la crema.
S-aveţi poftă !!!