Peltea de nectarine

de ianculubita in Dulceata / Gem, 5 Aug 2013 | 4867 vizualizari

 

Va mai amintiti de pelteaua de gutui a mamelor noastre???
Pe principiul"nimic nu se pierde,totul se transforma"am facut o delicioasa peltea de nectarine cu toate resturile de la gem;am incercat si mi-a reusit.

 

INGREDIENTE

  • resturile ramase de la gem(coaja,samburi)
  • coaja de la 2mere
  • zahar
  • 1/2lamaie
  • 2anason stelat
  • 2pastai cardamom
  • 2cuisoare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de nectarine:

Punem la fiert toate ingredientele,mai putin zaharul si 2l de apa;dupa ce au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem anasonul,cardamomul si cuisoarele,pasam totul,amestecam cu apa de la fiert,mai dam in cateva clocote,trecem prin sita toata compozitia si masuram lichidul obtinut;la 1kg de lichid,punem 1kg de zahar si fasii late de lamaie rase;lasam pe foc mare sa fiarba adunand spuma daca se formeaza iar cand si-a schimbat culoarea si la suprafata este multa spuma,este gata dar pentru siguranta facem testul cu picatura in apa;punem pelteaua(cu tot cu lamaie)in borcane,tinem borcanele cu gura in jos sa se raceasca putin dupa care le depozitam la camara.

Se poate folosi la iarna drept indulcitor pentru ceai,lapte sau ca un sos pentru diferite prajituri(toping)

TIPS-URI

1

consistenta trebuie sa fie ca mierea de albine

2

nu lasati prea mult sa fiarba,se intareste si devine un caramel

3

pentru cine are si doreste,poate adauga cateva picaturi de esenta de piersica

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

ianculubita 1

05.08.2013, 11:43

FlaviaD 1

05.08.2013, 14:27

Foarte bun

laura_n 1

05.08.2013, 18:04

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui