O reteta foarte simpla,ieftina si satioasa :) ...
Se spala dovleceii , se taie in cuburi si se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins.Se gatesc pentru 10 minute.Se presara sare si se continua la foc mic pentru inca 5 minute.
Ouale se bat spuma impreuna cu parmezanul.Se adauga piper dupa gust.
Pastele se fierb in apa sarata conform indicatiilor de pe ambalaj.Circa 10 minute.
Cind au fiert,se scurg de apa si se adauga peste dovlecei in tigaie.Se mai adauga 2 linguri apa si ouale batute.Se amesteca totul la foc mic pine ce oul s-a inchegat bine.
Se servesc fierbinti.
1
Se amesteca din cind in cind pastele cit timp fierb pentru a evita ca acestea sa se prinda.
2
Dupa plac se poate adauga parmezan si deasupra pastelor cind sunt servite.
3
Un tip recomndat de paste pentru aceasta reteta sunt si pastele tip tagliatelle.