Penne in sos de Parmezan si rosii proaspete

de Satisfyyourcravings in Penne, 31 Oct 2016 | 3111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 catei de usutroi
  • 3 1/2 linguri ulei de masline
  • 6 rosii mari, coapte
  • 20 grame frunze de busuioc proaspete
  • 1 morcov
  • 3 capete de Parmezan (marginea bucatilor de parmezan care este prea dura pentru a fi rasa)
  • sare
  • 450 grame penne din faina integrala
  • 4 linguri unt
  • cateva rosii cherry de culori diferite
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne in sos de Parmezan si rosii proaspete:

Se zdrobeste usturoiul cu latura cutitului si se caleste in ulei de masline, la foc mediu, spre mic, intr-o tigaie/oala cu fun dublu (eu am folosit una din fonta), ceteva minute, pana se caramelizeaza usor. 

Se toaca rosiile in bucati de marime potrivita si se adauga in oala, impreuna cu eventualul suc rezultat.

Se taie morcovul in 4 longitudinal si se adauga in oala, impreuna cu busuiocul si capetele de Parmezan.

Se gateste la foc mediu, spre mic, amestecand frecvent, 30-40 de minute, pana cand sosul s-a ingrosat, apoi se adauga sare.

Intre timp, se fierb pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se indeparteaza usturoiul, parmezanul si bucatile de morcov si se transforma totul in sos omogen, folosing un blender vertical.

Se adauga pennele, untul si piper. Se mai aduaga din apa in care au fiert pastele, daca mai este nevoie, pentru a obtine un sos onctuos. 

Se decoreaza cu Parmezan ras, rosii cherry, taiate si frunze proaspete de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne in sos de Parmezan si rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]