Perisoare in sos de smantana

de Lau in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2014 | 4143 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Barbat la Cratita

 

INGREDIENTE

  • Perisoare
  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2 catei usuturoi
  • Sos de smantana
  • 400 g smantana
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • apa care au fiert perisoarele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos de smantana:

Perisoarele-intr-un bol punem  carnea,oul,ceapa tocata marunt,orezul spalat,faina,condimente dupa gust si patrunjelul tocat,amestecam bine compozitia.

Cu mainile ude formam perisoarele.

Intr-o cratita adaugam apa si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele.

Lasam sa fiarba la foc mediu cca 15-20 min(le gustam inainte)

Sosul-Curatam cepele si le tocam marunt.

Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca putin,adaugam faina si amestecam continuu,adaugam 2-3 polonicuri de apa in care au fiert perisoarele si amestecam.

Lasam sa fiarba cateva minute amestecand din cand in cand,(sosul trebuie sa fie ca la o ciulama).

Adaugam smantana,amestecam si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele scurse de zeama,potrivim de condimente dupa gust si mai lasam cca 5 min pe foc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu tarhon si marar