M-am inspirat de pe blogul Barbat la Cratita
Perisoarele-intr-un bol punem carnea,oul,ceapa tocata marunt,orezul spalat,faina,condimente dupa gust si patrunjelul tocat,amestecam bine compozitia.
Cu mainile ude formam perisoarele.
Intr-o cratita adaugam apa si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele.
Lasam sa fiarba la foc mediu cca 15-20 min(le gustam inainte)
Sosul-Curatam cepele si le tocam marunt.
Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca putin,adaugam faina si amestecam continuu,adaugam 2-3 polonicuri de apa in care au fiert perisoarele si amestecam.
Lasam sa fiarba cateva minute amestecand din cand in cand,(sosul trebuie sa fie ca la o ciulama).
Adaugam smantana,amestecam si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele scurse de zeama,potrivim de condimente dupa gust si mai lasam cca 5 min pe foc.