Peste cu rosii si sos de portocale

de ianculubita in Somon, 8 Mar 2013 | 4128 vizualizari

 

Daca va place pestele,va recomand aceste 2retete super delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 2buc de peste
  • 1leg.de patrunjel
  • 50ml ulei de masline
  • coaja si zeama de la 1/2lamaie
  • coaja si zeama de la 1portocala
  • 150g rosii cherry
  • 1ceapa mica
  • 2linguri capere
  • sare,piper
  • 1/2lingurita condimente THAI
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu rosii si sos de portocale:

Pestele condimentat cu sare si thai,pudrat cu putina faina,il prajim in ulei incins cate 1min pe fiecare parte,apoi il scoatem il punem intr-un vas termorezistent;

in uleiul ramas punem ceapa rondele,sucul si coaja de la citrice,daca e nevoie mai adauga putin zahar(eu am avut portocala la fel de acra ca si lamaia),lasam pe foc 3-4min,adaugam rosiile in jumatati,caperele,taiate,1/2din patrunjel tocat;

potrivim de gust,iar dupa cateva min.rasturnam peste peste si lasam 30min la cuptor.

Servim pe farfurie alaturi de sferturi de cartofi fierti sau orez cu sos deasupra.

TIPS-URI

1

in vasul de la cuptor se pot pune si ceva ierburi aromatice;eu am pus cateva frunze de salvie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu rosii si sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu 4 garnituri