Peste la cuptor

de -Licurici- in Crap / Caras, 20 Iul 2015 | 7948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 pesti mici (caras, babusca)
  • 1 catel de usturoi
  • 80g unt
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lime
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • sare
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor:

  • Pestii se spala, se curata de cap, coada si aripi, apoi se sterg cu un servetel de bucatarie si se presare cu sare pe ambele parti.
  • Morcovul l-am taiat rondele, iar rosia cubulete.
  • Am pus pestii intr-un vas termorezistent, i-am umplut cu rondelele de morcov si i-am stropit cu zeama de la lamai.
  • Untul l-am taiat cubulete si l-am pus la topit, pentru 1 min,  impreuna cu usturoiul pisat.
  • Am adaugat untul topit peste peste si l-am bagat in cuptorul incins, pentru 5-7 min, apoi am adaugat vinul amestecat cu apa (un pahar cu 100ml vin, restul apa).
  • Dupa 15 min, am adaugat si cubuletele de rosie, apoi l-am mai lasat 10min.
  • L-am servit cu patrunjel tocat si felii de lime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste cu legume