Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

de Gherca Daniela in Peste, 9 Iun 2016 | 3627 vizualizari

 

O mancare rapida si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti Merlucius
  • sare
  • piper
  • faina alba de grau
  • pesmet
  • 1 ou
  • cateva granule de usturoi(optional)
  • putina zeama de lamaie (optional)
  • lapte
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste Merlucius cu pesmet la tigaie:

         Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora.
          Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care se desprind usor, am ras solzisorii si l-am trecut print-un jet de apa rece.
         Taiem pestele in bucati potivite, il saram si piperam, apoi il trecem prin faina alba, oul, pe care l-am batut cu putine granule de usturoi si zeama de lamaie si mai apoi l-am dat prin pesmet.
        Intr-o tigaie punem ulei, iar cand s-a incins bine asezam bucatile de peste si le prajim pe ambele parti la foc potrivit.
         Noi am servit cu usturoi si mamaliguta, dar se poate servi cu lamaie!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste Merlucius cu pesmet la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Merluciu arctic norvegez Stoccafisso