Un sos foarte aromat pentru paste, dar merge foarte bine si ca aperitiv peste paine prajita, la sandwichuri si salate. Se pregatesc pateuri cu foietaj care plac mult si la copii. Este un sos brut în care ingredientele sunt amestecate la rece, fara sa fie gatite.
Se incepe cu usturoiul si putin sare, se piseaza pana devine pasta.
Se adauga muguri de pin si se piseaza pana devin o pasta.
Se pun frunzele de busuioc cu o lingura de ulei si continuam sa pisam.
Se alterneaza 1 lingura de ulei si o lingura de branza rasa pana terminati toate ingredientele.
Se pune in borcan si se acopera cu ulei extravirgin de masline pentru o buna conservatie.
Daca nu aveti timp, puteti sa faceti si varianta cu mixer;
Într-un mixer se pun toate ingredientele și se amestecă până se face un sos nu prea fin, mai rustic.
1
Va sfatuiesc sa folositi pisatorul pentru un gust autentic si o culoare de milioane.
2
Daca vedeti ca sosul este prea dens pentru paste, puteti sa adaugati 2-3 linguri de apa din care ati fiert pastele doar in momentul care gatiti cu el.
3
daca nu aveti muguri de pin sau nu va plac, folositi miez de nuca.