Piept de gasca afumat cu varza caramelizata

de nico15 in Rata, 6 Noi 2010 | 10344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept gasca(200-300 gr)
  • 1 varza mica rosie
  • 2-3 linguri de zahar(brun de preferinta)
  • 50 ml de otet balsamic
  • 2 felii de portocale
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 floricica de anason
  • 150 ml de vin rosu,
  • 1/2 ceasca de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de gasca afumat cu varza caramelizata:

Se pune zaharul intr-o cratita pentru a se carameliza, dupa ce zaharul este aproape topit se adauga, ½ de ceasca de apa si se continua fierberea, se pune floricica de anason, otetul balsamic si vinul,continuandu-se fierberea pana scade.

Se toaca varza se adauga usturoiul taiat fasiute si se pune in cratita pentru a se carameliza, se lasa maxim 5(cinci) minute.

Separat se ia pieptul de gasca afumat, pe partea cu grasimea se face ca un gratar, taieturi paralele, dupa care se pune intr-o tigaie pe foc fara ulei, deoarece grasimea se va topi, se lasa 5 minute pe fiecare parte. Dupa care se va lua o forma metalica in care vom pune un pic din grasimea topita, 50 ml de vin si un catel de usturoi zdrobit si vom pune forma pe un trepied care se va introduce in cuptor, se va lasa 10-15 minute, se verifica inainte de a se scoate de la cuptor. Cand este facut se scoate iar farfuria se va decora ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca afumat cu varza caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (7)

epurasha2bb 1

07.11.2010, 14:52

super! 5f!

vanilla 1

09.11.2010, 18:03

nico eu cred ca tu esti bucatar profesionist si noua nu ne spui....

gaby_duceag 1

09.11.2010, 18:04

ce bun trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]