Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa

de Doinavar in Porc, 17 Feb 2013 | 4763 vizualizari

 

Ceapa o folosim de obicei la tocanite, ciorbe, supe, papricas, zacusca, etc., dar ea singura poate constitui o garnitura deosebita, gustoasa si aromata, in special langa o friptura de porc la tava.

 

INGREDIENTE

  • 1,2-1,5 kg piept de porc (cotlet, pulpa, muschiulet, ceafa, gusa)
  • 1 morcov
  • 5-6 cepe
  • 50 g mazare (proaspata, conservata sau congelata)
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri otet rosu
  • 3-4 linguri ulei pentru prajit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 3-4 foi de dafin
  • 500 ml bere blonda
  • 2 linguri ketchup
  • 3 lingurite zahar
  • unt cat o nuca
  • 1/2 ardei gras rosu, 1 castravete acru
  • 1 peperoni
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • sare, piper, cimbru, maghiran, ienibahar, coriandru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa:

Spalati si feliati carnea, condimentati feliile, fara sa puneti sare, apoi puneti-le la prajit in uleiul incins, 2-3 minute pe fiecare parte, pana devine albicioasa. Scoateti carnea din ulei si asezati-o intr-o tava mai inaltuta. Curatati morcovul si ardeiul gras, taiati-le bastonase, apoi asezati-le langa carne impreuna cu boabele de mazre.  Ungeti carnea cu ketchup, turnati berea, uleiul in care s-a prajit, o lingura de otet,  adaugati 2 lingurite de zahar, foile de dafin, pudrati cu sare, piper, cimbru, ienibahar, maghiran,  adaugati 1/2 litru de apa si dati tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 1 ora si 30 minute. Din cand in cand verificati sa nu se arda, eventual micsorati focul si completati zeama cu putina bere sau apa. Mai stropiti carnea cu sosul din tava.

Intre timp curatati cepele, taiati-le rondele si puneti-le la glasat intr-o tigaie antiaderenta cu untul, uleiul de masline, mierea,  otetul rosu ramas, boiaua iute si cea dulce. Nu umpleti tigaia prea tare, mai bine glasati inelele de ceapa in doua-trei ture. Adaugati putina apa si lasati pe foc mic pana scade aproape de tot zeama si inelele de ceapa se desfac frumos si devin aurii. Adaugati putin cimbru, maghiran, baza pentru mancaruri si dregeti gustul de sare si piper. Taiati castraveciorul in fasiute subtiri si puneti-le peste garnitura de ceapa.

Verificati cat de moale este carnea, daca mai trebuie lasati-o la rumenit inca 10-15 minute. Scoateti  tava din cuptor.

Asezati pe platou felii de carne, legume din tava, boabe de mazare, putin sos de la carne si garnitura de inele de ceapa glasata. Decorati cu feliute si fasii de castraveti acri, gogosari, peperoni. Este o friptura picanta, cu garnitura de ceapa, inedita, gustoasa si aspectuoasa. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos de legume la cuptor