Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki

de Panacris in Fusilli, 1 Iun 2012 | 6004 vizualizari

 

O cina delicioasa! O sa destainui mai jos, reteta originala a sosului tzatziki. In tineretele mele, am lucrat la bucatarie, intr/un restaurant cu specific grecesc. Atunci am "furat" reteta originala de tzatziki, direct de la greci, nu ce se vehiculeaza pe piata, cu iaurt, castraveti murati sau alte variante.
Va asigur, ca daca faceti o data acest sos, o sa va indragostiti de el.
Cantitatile sunt variabile.

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 500 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • praf de curry,
  • fusilli 500 g.,
  • Pentru sos tzatziki
  • branza grasa cremoasa de vaci 300 g.,
  • smantana grasa de capra/vaci 300 ml.,
  • telemea de capra/oaie 50 g.,
  • castraveti cruzi 3 bucati,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de masline 50 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki:

Pastele se fierb aldente conform indicatiilor de pe ambalaj.:D

Pieptul de pui se asezoneaza de sare, piper si curry, se prajeste in tigaia doubleta.

Sosul tzaziki se preapara astfel: se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeau rasa, castravetii curatati de coaja si rasi pe razatoarea mare, usturoiul presat si uleiul de masline. 

Se monteaza farfuria, cu fusilli, pui si sos,  si se servesete simpla sau acompaniata de salata de sezon.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere