Piftie de aripi de curcan

de katty in Curcan, 11 Feb 2021 | 4488 vizualizari

 

Imi era tare dor de o piftie, dar una mai usoara asa ca am facut din aripi ce curcan.

 

INGREDIENTE

  • 3 aripi curcan
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 3 foi de dafin
  • 10 boabe piper
  • sare dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de aripi de curcan:

Parlim aripile de curcan daca este nevoie, apoi le taiem pe jumatate. Spalam bine aripile si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de o lat de mana.Dam focul mare pana incep sa fiarba, apoi reducem focul la mic.Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Cand carnea este fiarta de jumatate adaugam morcovii curatati, spalati si taiati in jumatati si ceapa curatata, intreaga. Adaugam sare, piperul si foile de dafin si fierbem pana carnea se desprinde usor de pe oase. Scurgem zeama intr-un vas si o lasam sa se racoreasca. Daca este nevoie mai adaugam sare. Cand zeama s-a racorit adaugam usturoil pisat mai mare. Desprindem cuu o furculita carnea de pe oase si o asezam in castroane mai mari sau individuale, dupa preferinta. Putem adauga si rondele de morcov.Deasupra strecuram zeama de carne, inlaturand usturoiul Punem castroanele in frigider peste noapte pentru a se inchega.

TIPS-URI

1

fierbeti piftia la foc mic si spumati continuu pentru a obtine o zeama limpede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de aripi de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]