Piftie de porc "afumată"

de ionix in Porc, 26 Feb 2010 | 14848 vizualizari

 

asta am facut-o impreuna cu mami meu :p

 

INGREDIENTE

  • 10 litri apa
  • Oase pentru piftie (eu am avut un picior si 1/4din cap)
  • Un rasol afumat
  • 1 kg muschi de porc (asta daca nu au oasele prea multacarne pe ele)
  • 6 capatani de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • Sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc "afumată":

 Oasele se spala bine, se lasa in apa rece cateva ore  iar apoi se parlesc pentru a nu mai avea par pe sorici.

Se pun la fiert intr-o oala mare, eu am folosit un tuci, impreuna cu muschiul si rasolul afumat.

Se adauga la fiert impreuna cu morcovii si cepele.

Din cand in cand se spumeaza in timp ce fierbe.

Muschiul, morcovii si cepele se scot mai devreme in momentul in care au fiert, pentru a nu se faramita in zeama.

Oasele si rasolul se lasa la fiert pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe oase iar lichidul devine lipicios.

In momentul acela dam oala la racit un pic.

Dupa ce s-a racit punem peste usturoiul pisat, sare si piper. Usturoiul, sarea si piperul le punem dupa gust.

Din acel moment incepem a pitroci piftia, cu un polonic vanturam zeama, si o facem cel putin 20 de minute.

Dupa ce am pitrocit bine zeama, lasam sa se raceasca complet.

Cand s-a racit luam carnea de pe oase si repartizam in recipientele pt piftie.

Zeama o strecuram si o punem peste carne.

Recipientele le dam la racoare pana cand se incheaga.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu am fiert la ea mai mult de 5 ore... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc "afumată"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

26.02.2010, 21:57

e bine venita'' potrocirea''!

ionix 1

27.02.2010, 09:01

asa-i Teo... e cel mai important proces in prepararea piftiei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu cabanos la cuptor