Piine de casa

de tarasmariana in Piine, 7 Iun 2014 | 8613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de faina
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingura de sare
  • 25 ml de ulei
  • 125 ml de apa
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piine de casa:

Punem 25 ml de apa calduta intr-un bol, punem drojdia si se lasa 10-15 minute.

Punem intr-un vas 100 ml de apa, zaharul, sarea, uleiul si oul. Dupa aceea se amesteca bine cu o lingura si se adauga drojdia. Se amesteca toate si incepem sa adaugam 350 g de faina cernuta si amestecam cu o lingura. Se pune aluatul la dospit timp de o ora. Dupa aceea, punem restul de faina pe masa, o etalam si punem aluatul peste faina si incepem sa framantam pana nu mai ramane niciun pic de faina. Formam o franzela, punem hartie de copt in tava si punem franzela. Facem niste taieturi deasupra franzelei si o mai lasam inca 15-20 de minute. Dupa aceea, se unge painea cu putina apa si o punem la cuptorul preincalzit la 180°. Introducem painea in cuptor pentru aproximativ o ora. Dupa aceea invelim painea intr-un prosopel 10-15 minute.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan