Pilaf de orez cu morcov

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2010 | 8566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu orez
  • 3 cani supa de gaina (sau un cub condiment)
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu morcov:

Se spala bine orezul si se lasa putin in apa calduta. Ceapa se curata si se taie cubulete. Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pune supa la incalzit.

Se pun la calit intr-o craticioara cu ulei ceapa si morcovii cca. 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga orezul scurs de apa si se mai caleste cateva minute, dupa care se pune supa, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba acoperit amestecand din cand in cand.

Dupa ce orezul a absorbit toata supa se ia de pe foc si se mai lasa sa stea acoperit 10-15 minute, apoi se serveste.

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma mie imi place sa adaug in timpul calirii orezului o ligurita de ierburi uscate (de ex. oregano).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu urzici la cuptor