Pilaf de pui

de AndreeaMaria in Pui, 7 Dec 2010 | 8225 vizualizari

 

reteta bunicii :)

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele de pui
  • o cana de orez (200 ml)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 litru de apa
  • 3 linguri de unt
  • sare
  • knorr legume
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de pui:

Copanelele se fierb in apa cu o ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere carnea;se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia spuma.

Separat,fierbeti si morcovul;il taiati apoi rondele/cubulete.

Se alege orezul,se spala si se scurge.

Separat topiti 3 linguri de unt si puneti orezul pentru 2 minute.Se toarna 3 cani de zeama in care au fiert pulpele,se aseaza pulpele,puneti o lingurita de knorr legume, una de sare si putin patrunjel; se da la cuptor la foc mic. Se tine ~30 de minute si nu se umbla cu lingura in pilaf.

TIPS-URI

1

Inainte de a servi,se pune peste pilaf putin unt proaspat,taiat in bucatele foarte mici,ca sa se topeasca repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Sandie 1

15.12.2010, 15:55

Foarte bun. Am modificat insa putin reteta: in loc sa fierb morcovul separat si apoi sa-l adaug la orez taiat cuburi, eu l-am ras si l-am adaugat la orez cind l-am prajit. In felul acesta i-a dat pilafului o culoare frumoasa si un gust mai bun.

elena1988 1

08.02.2011, 10:31

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 09:01

retetele bunicii is cele mai bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nigerian chicken stew (stew nigerian de pui)