Pilaf - MARTINEL

de angelika in Mancaruri de post, 18 Sep 2012 | 4495 vizualizari

 

Astazi imaginatia mea a facut o calatorie in copilaria fetei mele, care avea o multime de ursuleti ca si jucarii.Toti ursuletii aveau nume, dar Martinel era deosebit.Si uite asa mi-a venit o idee de a face un pilaf in forma de...Martinel.Sigur va va placea si veti face si voi copiilor vostri.POFTA INTERESANTA!

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez cu bob rotund
  • 2 cepe mici
  • un ardei rosu
  • un ardei verde
  • 2 rosii
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf - MARTINEL:

Pentru inceput se spala orezul si se lasa intrun vas cu apa calduta. Se taie ceapa, ardeii si rosiile si se pun la calit in putin ulei. Cand au capatat culoarea aurie se pune orezul, sare, delikat, piper, o frunza de busuioc, 2 frunze de menta.Se toarna apa sau zeama de pui pana acopera orezul .Se pune  la cuptor ptr cca 15 min.Se lasa la racit si apoi se modeleaza dupa imaginatie si fotografia alaturata.

Pe Martinel l-am ornat cu: ochii-bob de strugure si o felie de maslina;gura, urechile si pantofii-ardei rosu;hainuta-ardei copt cu frunze de patrunjel.

TIPS-URI

1

orezul este alimentul care ne protejeaza inima, creierul si sanatatea pielii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf - MARTINEL" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume la cuptor