Pilaf sarbesc

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 5667 vizualizari

 

O reteta delicioasa care nu necesita foarte mult timp si nu are multe calorii.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 300 ml orez
  • 900 ml supa de pui
  • 1 rosie decojita
  • sare
  • putin ulei (am folosit foarte putin, 2 linguri)
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sarbesc:

Punem carnea de pui (de preferat cu os, are alt gust) la fiert in apa cu sare, dupa gust. Curatam zarzavatul, dam pe razatoare (ochiul mare), ceapa o tocam marunt.

Calim putin ceapa, dupa care calim si zarzavatul, la urma lasam orezul, care se caleste pana isi schimba culoarea (devine alb). Tocam rosia marunt, adaugam peste orez, dupa care turnam si supa clocotita. Punem capacul si lasam sa fiarba orezul. Timpul de fierbere depinde de orez, cel ma bine intre timp sa mai amestecam si sa gustam.

Daca se simte ca e aproape fiert inchidem capacul si lasam sub capac  minute. Daca mai este nevoie adaugam sare.

Se serveste cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

pentru cei care tin post recomand sa fierbeti supa din zarzavat proaspat, din care ulterior puteti face o salata cu muraturi si zeama de lamaie. (eu nu folosesc delicat, vegeta etc. )

2

am servit langa pulpe fierte

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti