Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere

de daniastefania in Porc, 3 Feb 2015 | 4025 vizualizari

 

Este o reteta foarte simpla, dar delicioasa. Sper sa fie si pe gustul vostru!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata coaste de porc
  • Sucul de la 1\2 lamaie
  • Sucul de la 1/2 portocala
  • 1 lingura miere
  • 1/4 lingurita cimbru
  • sare
  • 6 cartofi
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 2 mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere:

Punem intr-un vas mierea, sucul de lamaie, cimbrul si1/4 lingurita de sare. Le amestecam bine. Cu acest amestec ungem foarte bine coastele de porc spalate si uscate. Se pun coastele intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se stropesc cu sucul de portocala  si se dau la cuptor la foc mediu 45 minute. Apoi se intorc coastele pe cealalta parte si se mai lasa in cuptor circa 30 minute!

Intre timp se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierti cartofii se scurg si se fac piure. Se adauga untul si laptele cald.

Se amesteca bine sa iasa un piure cremos.

Pentru sosul de mere, se curata merele, se razuiesc si se pun pe foc intr-un vas. Se adauga putin din uleiul in care s-au prajit coastele si se asezoneaza dupa gust. Se lasa pe foc cam 5 minute.

Se serveste piureul cald alaturi de costitele rumene si sosul de mere.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Coastele se lasa sa stea putin dupa ce sunt gata, nu le taiem imediat.

2

In tava, langa coaste se pot pune si cateva felii de portocala sau cativa catei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

04.02.2015, 16:33

mirela0911 1

06.02.2015, 15:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA