Piure de urzici cu usturoi

de susu in Mancaruri de post, 4 Apr 2013 | 10751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • doua pungi de 1 leu sau doua ladite pline cu urzici
  • o capatana de usturoi
  • doua linguri rase de faina
  • ulei de masline
  • zeama de urzici
  • o ceapa facultativ
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de urzici cu usturoi:

Curatam urzicile si le spalam foarte bine in multe ape reci. Le scurgem de fiecare data luandu-le cu mainile din apa si schimband apa din lighean pentru a se lasa nisipul la fund.

Punem vreo 2 l de apa cu sare la fiert si cand da in clocot adaugam urzicile spalate. Le lasam vreo 20 de minute dupa care le strecuram, le tocam foarte fin sau le bagam la mixer, sunt la fel de bune in ambele moduri. Punem faina peste urzici si le amestecam bine.

Calim niste usturoi pisat sau zdrobit cu lama unui cutit (daca doriti puteti cali si o ceapa dar mai bune sunt doar cu usturoi) adaugam urzicile si daca mai este nevoie putina zeama in care au fiert urzicile, atat cat sa fie legate. Potrivim de sare si cand inchidem focul punem restul de usturoi pisat.

Le servim reci cu mamaliguta. Din urzicile astea mi-au iesit patru portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de urzici cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica cu urzici