Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor

de Sim0na in Porc, 6 Noi 2012 | 5892 vizualizari

 

Sursa ptr piureu: http://www.foodblog.ro/2012/07/varianta-mea-de-piureu-de-cartofi/

 

INGREDIENTE

  •         6 bucati pulpa porc
  •         cimbru
  •         boia iute
  •         ardei iute pisat
  •         7 rosii
  •         5 catei usturoi
  •         ½ lingurita busuioc
  •         ½ lingurita oregano
  •         ½ lingurita ardei iute tocat
  •         sare de mare
  •         3 cartofi mai mari
  •         50 g unt
  •         busuioc uscat
  •         parmezan
  •         lapte

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor:

Carnea am condimentat-o cu cimbru, boia, sare si ardei iute pisat.  Am uns-o cu putin ulei de masline, si am pus-o intr-o tava. Deasupra am turnat putina apa si am dat tava la cuptor pentru cca 30 minute. Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de pielita si de cotor, si le-am tocat marunt. Peste ele am pus usturoiul pisat, oregano, busuioc si ardeiul iute tocat. Amestecul l-am adaugat peste carne si am mai lasat la cuptor cca 60 minute, intorcand carne din cand in cand. Intre timp am pregatit piureul: cartofii i-am curatat, spalat, taiat bucati si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat pana au fost fiert, fara a se sfarama insa. Am adaugat busuiocul uscat, parmezan si unt, si am inceput sa pisez cartofii, amestecand toate ingredientele. Am completat cu lapte dulce, pana ce piureul a avut o consistenta pufoasa. Am servit carnea alaturi de piure si cu o salata asortata de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la tigaie