Piureu de mazare uscata si de fava uscata

de Catalina L in Mancaruri de legume, 14 Mar 2021 | 3078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g mazăre uscată
  • 100 g favă uscată
  • 1 ceapă mica
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 foaie de dafin, cimbru uscat
  • sare, piper, boia de ardei
  • 1 cub de legume
  • 5-10 cl de lapte
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piureu de mazare uscata si de fava uscata:

Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat rondele într-o caserolă.  Acoperiți cu apă rece și adăugați foaia de dafin si un pic de cimbru uscat.  Acoperiti si gatiti timp de 1 ora.  Am sarat după 40 de minute cu un cub de legume.  Scoateți fiaia de dafin si puneți legumele scurse într-un blender.  Adăugați puțin lapte sau apa in care au gătit până obțineți consistența potrivită (nu aruncati zeama in care au fiert faceti o supa).  Verificati de sare și piper. Adăugați ulei de măsline și boia de ardei Se servește fierbinte! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de mazare uscata si de fava uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

15.03.2021, 17:28

Rocsi 1

15.03.2021, 19:11

RODIMUR 1

16.03.2021, 09:53

Nu știu cum sunt favele, dar mizez pe bunul tău gust...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de mazare, cu pulpa de porc