PIZZA

de Merisor in Pizza, 29 Iul 2012 | 7138 vizualizari

 

Maslinele au lipsit pentru a iesi o pizza asa cum o fac eu pe placul celor care o servesc.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 300 g faina
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • 25 g drojdie

Ingrediente topping

  • salam cu piper
  • sunca presata
  • ardei kapia
  • cascaval afumat de la Delaco
  • ciuperci din conserva
  • 2 oua
  • ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PIZZA:

Pentru aluat se freaca drojdia cu zaharul pana se dilueaza, se pune laptele caldut in care s-a dizolvat sarea si doua maini de faina. Se omogenizeaza si se lasa la crescut cateva minute.

Se bate un ou intreg, se adauga 1 lingura de ulei si se pune in maiaua crescuta, apoi se incorporeaza si restul de faina si se framanta. Aluatul trebuie sa fie pufos ca la cozonac. Se lasa la crescut cca 30', dupa care se intinde o foaie subtire in tava unsa si tapetata, se unge cu putin ketchup si se pun ingredientele tocate. Eu asez intai salamul si sunca presata, apoi ciupercile amestecate cu ardeiul, maslinele(cand folosesc) si deasupra cascavalul taiat felii nu ras, ii da un aspect mai placut.

Cele doua oua se bat cu putin ketchup si se toarna deasupra. 

Se coace 30-40'.

TIPS-URI

1

se pot pune si castraveti murati taiati rondele.

Daca ti-a placut reteta noastra "PIZZA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza la tigaie...la mine chiar a fost sub 10 minute