Pizza casei

de Rahela Velicu in Pizza, 30 Oct 2017 | 4685 vizualizari

 

Preferata noastra :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 borcan de ciuperci feliate
  • 1 rola de cascaval mica
  • salam Victoria ( sau orice fel)
  • 3 rosii
  • masline
  • 100 g boabe de porumb
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri de bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta.

Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framantam in continuare sa se incorporeze bine.

Punem aluatul 1 ora la dospit.

Intre timp, trecem la felierea celorlalte ingrediente: feliem salamul, rosiile, ceapa o taiem julien, iar ciupercile le stoarcem bine de zeama.

Dupa ce aluatul s-a dospit, il impartim in 2 pentru ca este suficient pentru 2 pizza si blatul nu trebuie sa fie prea gros.

Ungem tava pentru pizza cu ulei, punem 1 parte de aluat si intindem bine cu degetele pana la marginea tavii. Intepam aluatul cu o frculita din loc in loc, apoi il ungem cu bulion ( eu am avut bulion de casa) si presaram deasupra ingredientele alese.

Dam la cuptor, la 200 de grade C.

TIPS-URI

1

Aluatul creste mult mai repede daca este pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

2

Intindeti pizza cu degetele, nu cu sucitorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos si usturoi