Pizza cu carnati cabanos

de articook in Pizza, 25 Iun 2010 | 7272 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente topping 1 portie:

  • 4,5 linguri sos de tomate
  • 6 bucati de cascaval
  • busuioc uscat sau proaspat
  • ciuperci champignon taiate in 2
  • 1 1/2 fire carnati cabanos, taiat rondele subtiri
  • 1 ou
  • ulei de masline
  • sare de mare grunjoasa si piper negru proaspat macinat

 Ingrediente aluat pt 2 portii:

  • 255g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 175ml apa fierbinte
  • 1 x 7.5g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu carnati cabanos:

Preparare aluat: Puneti intr-un bol apa cu drojdia si zaharul si lasati 10 minute. Intr-un vas mare amestecati faina cu sarea, faceti in mijloc un loc pentru a turna apa din bol si uleiul de masline. Si incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena.

Dupa care puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 2,3 parti egale. In functie de cat de subtire vreti sa faceti pizza. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul.

 Tava in care vei pune pizza la cuptor, trebuie data cu putin ulei de masline inainte sa pui aluatul in ea. Incepe cu sosul de tomate, intinde-l uniform cu o lingura, aseza rondelele de carnati, ciupercile si bucatile de cascaval si condimenteaza cu busuioc, sare si piper negru proaspat macinat.

Daca iti place, poti sa pui si un ou in mijloc, inainte sa o introduci in cuptor, iese foarte bun. La final stropiti cu putin ulei de masline si introduceti in cuptor pentru 15, 20 min. la 200 C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carnati cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza de post