Pentru aluat :
Pentru sos :
Pentru topping :
Prepararea aluatului : Intr-un castron se amesteca drojdia uscata,zaharul,2 linguri din faina si 7-8 linguri din apa calda, pana ce se formeaza ca o pasta.Se acopera cu un prosop si se lasa la un loc cald pana ce se face ca o spuma si creste.Intr-un bol se pune faina , in mijlocul ei se pune amestecul de drojdie,uleiul,sarea si apa treptat.Se framanta bine pana ce se formeaza un aluat nelipicios,moale si elastic.Se acopera bolul cu un prosop si se lasa la dospit pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Prepararea sosului : Ceapa se curata , la fel si cateii de usturoi si se dau prin blender.Busuiocul se toaca marunt.Paste de rosii se amesteca cu apa si se pune la fiert la foc mic.Cand incepe sa dea in clocot , se adauga ceapa si usturoiul,condimentele, se asezoneaza si se lasa sa fiarba cateva minute.Se lasa la racit si apoi este bun pentru a fi pus pe pizza.
Se imparte aluatul dospit in doua parti egale. Se intinde in forma rotunda cam de 1 cm grosime.Se pune intr-o tava pentru pizza , peste se pune sos si se intinde bine pe toata suprafara cu un polonic.Peste sos se pun felii de sunca,cascaval ras si felii de masline.Se presara deasupra oregano si se introduce tava la cuptor timp de 5-10 minute la foc mare.
Pofta buna !
1
Pentru a nu face bule si a nu se umfla in cuptor, aluatul de pizza deja intins,este recomandat sa se arunce in aer de cateva ori (asta doar daca aluatul este intins bine pentru a nu se rupe)
2
Uleiul de masline se poate inlocui cu cel de floarea soarelui