Pizza cu ton

de Rocsi in Pizza, 21 Oct 2013 | 8469 vizualizari

 

Am auzit ca va este dor de pizza :))) Imi place pizza insa facem cam rarut, nu stiu de ce. Mamei mele ii place pizza cu ton, a mancat undeva in oras dar cica avea cateva fire de ton si mult aluat, asa ca m-am hotarat sa ii fac eu acasa cu mult ton si pe gustul ei. A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

Pentru blat (din aceasta cantitate ies 2 blaturi):

  • 350 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • drojdie cat o nuca
  • 1/2 cana apa minerala

Pentru topping:

  • 140 gr ton in sos tomat
  • 2 linguri boabe de porumb
  • 5-6 ciuperci conservate
  • 50 gr masline fara samburi
  • 3 linguri sos de rosii
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
  • 100 gr cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Blatul:
Drojdia o amestecam cu zaharul pana se divolza.
Apa minerala o incalzim putin cat sa fie calduta.
Intr-un bol punem faina, uleiul si drojdia.
Amestecam usor cu mana si turnam cate putina apa minerala.
Punem sarea, mai adaugam apa pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat, ca o plastelina. De acum il mai framantam 2-3 minute.
Il acoperim cu un prosop si il dam la loc caldut sa dospeasca.

Topping-ul:
Maslinele le taiem rondele.
Ciupercile le spalam si le facem feliute.
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Sosul de rosii il amestecam cu putin busuioc si oregano uscat.
Dupa ce a dospit aluatul il rupem in doua.
Luam o bucata si intindem cu sucitorul o foaie subtire pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem foaia cu sosul de rosii, presaram putin cascaval ras, punem ciupercile, apoi tonul bucatele.
Venim cu boabele de porumb peste, rondelele de masline, apoi restul de cascaval.

Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana pizza se rumeneste frumos si este coapta.
O scoatem, o lasam 3-4 minute sa se racoreasca si o servim.
Cealalta bucata de aluat fie o faceti la fel fie cum alt topping, cum doriti!
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]