O reteta de pizza exotica...delicioasa!
Un aluat rapid, din care iese un blat subtire dar destul de moale si totodata crocant, un sos de rosii aromat , sunca de curcan si bucatele suculente de ananas proaspat...yamyyy!
Cernem faina in vasul de framantat, apoi in mijoc facem o gropita punem drojdia, apoi zaharul deasupra si adaugam uleiul, apoi incepem sa turnam cate putina apa si sa framantam usor, adaugam si sarea . Iese un aluat frumusel si foarte bine manevrabil. Il lasam acoperit la loc cald pentru 8 minute.
Il impartim in doua bile si-l mai lasam inca 15 minute la crescut.
Intindem cu mana fiecare bila in forma de blat de pizza.
Facem sosul cat timp creste aluatul;
Punem toate ingredientele la blender.
Taiem cubulete ananasul, taiem sunculita, radem mozarella, pregatim condimentele si incepem sa aranjam pizza.
Punem hartie de copt pe fundul tavii de pizza, asezam blatul, deasupra sosul de rosii, mozarella, sunculita si ananasul, presaram condimentele si ornam cu o frunzulita de busuioc. Dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 min...si pofta mare!