Pizza prosciutto e funghi

de Corinuta in Pizza, 28 Sep 2013 | 4768 vizualizari

 

O pizza foarte usoara, cu un blat pufooooosss si un topping simplu dar bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • un varf de cutit zahar
  • Pentru topping:
  • 6 linguri sos de rosii cu oregano
  • 100 g sunca feliata
  • 200 g ciuperci
  • 150 g mozzarella
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza prosciutto e funghi:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut minim 30 de minute, maxim o ora.

Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt (de ex. tava de la aragaz). Se intinde aluatul cu sucitorul sau cu mana, cum preferati, si se aseza in tava. Se unge cu sosul de rosii, se aseaza feliile de sunca intregi sau rupte bucati, ciupercile, iar deasupra mozzarela rupta si ea bucatele. 

Se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, la 180-200 de grade.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

cand intindeti aluatul, masa nu trebuie infainata pentru ca este un aluat nelipicios

2

puteti pune sunca de porc, de pui, prosciutto crudo sau de care preferati

3

de data aceasta am folosit o bucata de branza mozzarella pe care am rupt-o in bucatele mici, dar puteti folosi cascaval ras, sau orice fel de branza va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto e funghi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]