Pizza taraneasca cu susan si ardei iute caramelizat

de FlaviaD in Pizza, 3 Oct 2013 | 3143 vizualizari

 

Iar cu chef de pizza si daca tot are calorii, macar s-o facem astfel incat sa fie cat mai nutritiva. Imi amintesc ca pe vremuri imi placea pizza taraneasca cand mergeam la vreo pizzerie prin oras. Sa facem pizza noastra taraneasca care sa tina si de foame si sa ne acopere si nevoile de nutrienti!

 

INGREDIENTE

  • 100 g sunca de praga
  • 300 g ciuperci Champignon
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • 1 ceasca seminte de susan
  • condimente (sare, piper alb, maghiran, boabe intregi de ienibahar)
  • ardei iute caramelizat

pentru blat:

  • 300 g faina integrala
  • drojdie
  • ketchup
  • 1 lingura de iaurt
  • condimente (sare, cimbru)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca cu susan si ardei iute caramelizat:

Am framantat aluatul mai intai amestecand drojdie in putina apa calda cu sare, iaurt si cimbru de data asta. Putin cate putin am adaugat faina integrala si am framantat cu mana pana am obtinut un aluat solid ca de paine care nu se mai lipea de mana. Am dat langa o sursa de caldura si am lasat sa-si dubleze volumul.

Mi-am pregatit tava de copt, am uns-o cu ulei si cu seminte crude de susan. Apoi am intins aluatul in tava – il puteti intinde fie cu un sucitor, fie cu mana – eu, una prefer sa-l modelez cu degetele. Mi se pare mai rustic asa, ca tot facem pizza taraneasca.

Dupa ce am intins aluatul in tava, am pregatit un amestec de ketch-up cu apa ca sa ung blatul, acesta este un truc pe care il folosesc ca blatul sa ramana pufos si sa nu se usuce la suprafata. Am asezat feliile de sunca de praga taiate dupa preferinta, apoi ciupercile felii si ele.

Am taiat un ardei capia cubulete si l-am imprasitiat in tava. Apoi am curatat o ceapa, am taiat-o pe rotund si am asezat inelele de ceapa peste ciuperci. Tot aici am presarat o mana de seminte crude de susan.

Deasupra am asezat feliile de cascaval, ardeiul iute caramelizat si condimente. Despre ardei iute caramelizat am povestit pe www.gatituleojoaca.net si aici .

Am dat la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca cu susan si ardei iute caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza speciala